Националната седмица на четенето

     Интересно и вълнуващо приключи Националната седмица на четенето, организирана в СУ „Христо Ботев“, град Девин, която се проведе в периода от 21 до 25 октомври 2019 година.

     Активно се включиха ученици от различни етапи на образованието в разнообразни инициативи за насърчаване на интереса към четенето, реализирани под формата на: драматизация на приказки, маратон на четенето, различни видове състезания, посещение на градската библиотека, електронно четене на детско-юношеска литература, презентация на любим автор и книга от световната литература.

     Ученици от XI а клас, с класен ръководител г-жа Имела Данаилова, откриха Националната седмица на четенето, представяйки „Любими приказни герои“ на учениците от I, II и III клас. 

 

 

     Третокласниците се включиха в маратона на четенето, а четвъртокласниците премериха сили в състезанието – „Най-добър краснопис и правопис“.

 

 

 

 

 

 

 

     Много ентусиазирани бяха и петокласниците, които участваха в състезанието „Най-добър четец“.

 

    Шестокласниците изявиха своя талант в областта на разказването. Участваха в конкурса „Най-добър разказвач“.

    Седмокласниците показаха, че може да се чете навсякъде, включвайки се в инициативата „Навсякъде мога да чета“ – електронно четене на детско-юношеска литература.

    Участието на осмокласниците бе свързано с посещение на градската библиотека, където ученици представиха своя любима книга.

    С инициативата на десетокласниците „Презентация на любим автор и книга от световната литература“, под ръководството на Албена Митева, старши учител, бе закрита Националната седмица на четенето в СУ „Христо Ботев“. Учениците представиха свои любими книги, споделяйки впечатленията си от тях.

    Излъчени бяха победители от всички състезания, които получиха грамоти от директора на СУ „Христо Ботев“, град Девин Красимира Георгиева.

 

 

 

Вашият коментар